tirsdag den 15. juli 2014

Ankomst til Narvik





Hej her er dagen tekst og billeder 

Jeg (Steen) startede dagen kl 5.30 i strålende sol (den har jo ikke været nede) med en rask løbetur. De andre tumlede søvndrukne rundt da jeg kom tilbage :0) For Ole Sommer bliver det en spændene dag. Han har jo børstet tændrør hver dag på turen. I går aftes satte han en reserve karburator på, så det bliver spændene om det hjælper. 

Som sædvanlig var vi på vejen kl 9.00. Turen var hele dagen et nyt postkort hvergang vi kom rundt et sving. Op ad høje fjeldpas i 2. gear i 1/2 timer af gangen og så en lille pause med at nyde udsigten og afkøling af cyklerne, så nedad igen i tomgang med 60-70 kmt. 

Vi kørte langs en fjord og kunne se vejen og biler tydeligt på den anden side. 35 km ind og så 35 km ud af fjeldkanten- ialt 70 km, for at komme over på den anden side som er 500 m væk. Sådan gik det meste af dagen. 

Vi er nu kommet ud af Lapland og kører på A6 som er den nord-sydgående hovedvej langs Norges vestkyst. Men det er ikke kun landskabet der ændrer sig- før stod der snescootere halvt væk i højt græs, nu står der firehjulstrukne ATW'er overalt. Renerne som var blevet en del af vores dagligdag i trafikken, er nu afløst af får på vejene. Alle vil snakke med os på tanken, købmanden og campingpladsen, nu da vi har været på Nordkapp. Alle modgåede motorcykler (dem der er på vej til Nordkapp) hilser overstrømmende på os der er på vej væk fra Nordkapp. 

Vi er nået frem til Narvik camping kl 18 efter 365 km og vi holder en kørefridag som benyttes til turist/eftersyn/sætte ny plejlstang i, -dag i morgen. 
Narvik er jo et spændene historisk sted med hensyn til Norges anden verdenskrigs historie. 
Men det ved jeg mere om i morgen. 

1 kommentar:

  1. Hej gutter
    hvor er der flot, vi genkender det i oplever, go tur.
    vi er på vej op gennem Storebælts efter 11 dage på søen.
    Hilsen Elisabeth og Henrik
    Ølstykke

    SvarSlet