fredag den 11. juli 2014

Tordenstorm


Henning ved den finske grænse bemærk de mørke skyer...



Frokost ved den finske grænse og så kom regnen. Bemærk Egon og Henning i læ under markisen!


Hej alle
Vi startede ud fra kiruna i høj sol og temperaturen kom hurtig op over 30 grader. Vejen ud af kiruna er gravet på over en strækning på 14 km hvor vi kørte i skærver med ca 5-20 km/t hastighed. Efter strækningen var overstået gjorde vi skaderne op. Henning havde tabt en møtrik til bagagebæreren  og
Ole havde mistet baglygteglasset. Det mente vi er billig sluppet. Vi er blev enige om at grunden til at det er så varmt er fordi at solen jo er oppe hele døgnet ;0). 

Efter 170 km kom vi frem til den finske grænse hvor Erik holdt og ventede med vores frokostopdækning under markisen. Henning blev fotograferet ved skiltet og, som I kan se på fotoet ser himlen, for første gang, på over 2000 km, grå ud. Da vi får os sat ved frokostbordet kommer det første tordenbrag og der efter en hel serie af brag. Vi ser på hinanden og i samme øjeblik letter vores markise og regnen vælter ned. Egon og Henning griber fat i markisen så den ikke flyver til Finland. Ole og Erik flygter ind i campingvognen og skybruddet er nu blevet til hagl på størrelse med dueæg, stolene vælter og jeg flygter ind i bilen. Tilbage står Egon og Henning og holder markisen. Efter ca 15 min er der faldet 25 mm regn ( målt i den tomme konservesdåse på bordet. Gennemblødte fortrak vi 3 ind til de andre i campingvognen og fortsatte frokosten der i 2 timer. Da vejret havde stabiliseret sig til alm regn, trak vi i regntøjet og krydsede grænsen. 

Efter et par timer i Finland krydser vi endnu en grænse og er så i Norge og regnen ophører. Vi holder ind til siden, hvorefter vi øjeblikkeligt bliver angrebet af, ca i milliard blodtørstige norske myg. Vi holdt ind for at vil ole kunne pudse tændrøret på 3 die cylinder. Vi beholder alle hjælmene på, men alligevel indkasserer vi alle flere myggestik på halsen i de 3 minutter pitstoppet varer.  

Sidst på eftermiddagen har vi kørt 320 km ialt og ankommer til camping pladsen i laplands hovedstad, Kautokainen. Vi underer os over en mand iført en kasket med myggenet og engangshansker. Efter lejren er slået op får vi igang med den daglige service som består af indstilling af ventiler. Oles platiner ser ikke for godt ud og der byttes ideer om hvorfor. Da der ikke er nogen entydig sandhed beslutter Ole at fremdrage sin reserve magnet og skifter den i selskab med 1 milliard nye norske myg. Tro mig, den magnet blev skiftet på ca den samme tid, som når Tom Kristensen får skiftet dæk til Le Mans. Så aftensmaden indtages for første gang på hele turen indendørs i myggefrit område. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar