tirsdag den 15. juli 2014

Hej alle- her kommer lige en sammendrag fra vores dag i går

 Vi forlod Nordkapp-øen ved 10-tiden og kørte først igennem en 4 km lang tunnel og så igennem én på 7 km under havet (245 m under havet) med 10% fald og stigninger. Helt originalt, har vi jo ikke lys på rørene så vi er enige om at vi nu har "sort bælte i tunnelkørsel uden lys. Turen forløber de første 200 km af samme vej som vi kom ind til Alta. Vi følger A 6 sydpå i det flotteste fjeldlandskab. 


 Her er Ole Sommer ved at starte op igen efter et lille stop med rengøring af 3 tændrør. 
Vi passerer en tunnel hvor en flok på 15-20 rener har slået sig ned kort før afslutningen. Henning giver dem et båååt og flokken skynder sig ud af tunnellen. Men en førerhan nægter at flytte sig, så Henning må kaste cyklen til siden og passere. Jeg kommer efterfølgende og tænker "den der blinker først har tabt" og fortsætter kursen direkte med renen. Jeg vinder og renen springer for livet ud af tunnellen. 


Vi kommer til en stejl stigning på over 10 % og vi må ned i andet gear og der bliver vi i en halv time,  over en strækning på over 10 km hvor vi havde sne på begge sider. Det var en lettelse at komme på toppen og få dette billede. 


Erik er kørt i forvejen og har fundet en plads for natten til os, ved en fjord med denne flotte udsigt til de sneklædte fjelltoppe. Da vi kom frem i dag efter 345 km har vi samtidigt passeret 3000 km på turen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar