lørdag den 12. juli 2014

Reservecyklen må på asfalten og ankomst til Nordkapp



Hej alle
Dagen startede med at vi spiste morgenmad og pakkede lejren ned i selskab med den ene milion blodtørstige norske myg. Startede op i solskin præcis kl 9.00 som de andre dage. Efter kun få kilometer lød der underlige alvorlige lyde fra Egons motor. Vi overvejde kort og besluttede at det var bedst at se på  det i aften, og finde reserve kakkelovnen  frem så vi hurtigt kunne komme videre. 
En halv time senere bemærker Egon en mislyd i sin motor og det er måske et plejlstangsleje!! For ikke at risikere yderligere skader, og for at ikke sinke vores fremfærd, her på den sidste dag frem mod målet, besluttes at bringe vores reserve kakkelovnsrør frem fra bagagevognens mørke. Få minutter efter var vi igen på vej mod målet.  


Landskabet ændrer sig nu dramatisk fra Laplands flade højslette til et flot bjerglandskab med sne på tinderne. Vi følger Alta flodens mange sving og taler om, at det er lige som at køre i alperne. Ved Alta's byskilt standser en nordmand og kommer hen og spørger om det ikke er Nimbus kakkelovnsrør? Han er fra Hønefoss og det ved vi jo hvor er, for der kører man igennem for at komme til Norsk Primus Træf! Det viser sig, at han også har været med der mange gange og om vi ikke kender xxx, for han har været til Skagens-træffet flere gange. Jo, ham kender vi osv- snakken går, men vi må videre til frokosten, der venter på en P-plads i havnebyen Alta. 

Efter frokost tankes og der lægges ud på de sidste 250 km. Landskabet ændres igen først op på bjergene igen med kilometer lange stigninger på op mod 9 %. Derefter kom der igen en højslette med endeløs sigte i det klareste sollys, hvor temperaturen nu er faldet til 22 grader. Rensdyrene er enkeltvise og mindre flokke langs vejsiden, så vi knap tænker over det mere, imens kilometerne ruller afsted. 

Ca 50 km før Nordkapp kommer der en 7 km lang tunnel med både fald og stigninger på 9 %. Dette er en udfordring for os da ingen af kakkelovns rørene har lys på. Vi slipper hele igennem og straks efter vi er komme i land på Nordkapp-øen, kommer der endnu en 4 km mørk tunnel. Straks efter den sidste tunnel er vi i Honningsvåg og da vi tanker, er vi alle enige om at vi nu har fået "sort bælte i tunnelkørsel". 

Vi kører derefter til campingpladsen slår lejr og spiser aftensmad bestående af lækker spaghetti med kødsovs. Kl 23 skinner solen stadig fra en skyfri himmel temperaturen er nede på 12 grader og vi beslutter at starte op og køre de sidste 30 km ud til Nordkapp klippen, i håbet om at kunne opleve midnatssolen herfra.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar